Autostole

Vores specielle autostole henvender sig til børn med særlige behov og dækker brugervægt på op til 75 kg.

Vi tilbyder både modificerede autostole fra det britiske Britax-Römer og den originale produkt ved navn KIDSflex fra det tyske HERNIK.

Alle vores specielle autostole er selvfølgelig crash-testede og CE mærkede.

Til hver autostol findes et bredt tilbehørssprogram, således at de fleste krav og behov kan imødekommes.

Langt det vigtigste ved en autostol til børn med handicap er en velfungerende 5-punktssele. Vi tilbyder både små og store autostole med 5-punktssele til børn med særlige behov, da dette er en vigtig funktion som oftest er udfordrende at finde frem til.

Vores mest populære tilbehør er en nyudviklet drejekonsol med en højde på kun 1,2 cm, som gør at store stole med drejekonsol også kan installeres i mindre biler.

Vores autostole yder altid optimalt støtte ved hjælp af forskellige tilbehør og stolens funktioner.

Ved at klikke på nedenstående billeder kan I læse mere om de enkelte stole.

Vi ser frem til at tage imod jeres forespørgsler og interesse.

Kontakt os venligst på telefon (+45 6066-7651), email (hk@hk-care.dk).

Ofte stillede spørgsmål:

For at vælge den rigtige autostol til et barn med særligt behov er det vigtigt at tale med en fagperson/forhandler og tage en indledende dialog hvor man blandt andet definerer barnets behov.

Der er altid et højt ønske at en autostol holder længst mulig og kan vokse med barnet. Da børn i samme aldersgruppe kan have meget forskellige behov og mål (vægt, højde, ryghøjde, diagnose osv.) er det altid en god idé at have følgende oplysninger klar til samtalen inden et konsulentbesøg:

-barnets vægt
-barnets ælder
-barnets ryghøjde
-barnets diagnose
-hvad er barnets og forælderens udfordringer med nuværende autostol
– evt. særlige ønsker til den nye stol

Der tilbydes altid en uforpligtende afprøvning på stedet efter nærmere aftale med os. Vi kører i hele Danmark.

Vi kommer ud til jer med vores demostole. Først tilpasses autostolen samt eventuelt tilbehør til barnet for at være sikker på at stolen passer. Efterfølgende installerer vi autostolen ind i jeres bil og forældrene få lov selv at sætte barnet ind i stolen og vurdere om det er et produkt de kan bruge, betjene og have gavn af. Hvis det hele går efter forventninger så bestiller vi autostolen på vores værksted i den aftalte konfiguration og om højst 2-3 uger kommer vi og installere den nye autostol i jeres bil. Nogle af de enklere modeller såsom IPAI LGT eller Hero NXT er ofte klar til omgående levering.

Afprøvning og efterfølgende udlevering og installering er med i prisen.

Der følger også en gratis konsulentbesøg hvis der bliver behov for efterjustering af stolen eller stolens tilbehør.

Den største og mest kendte udfordring er, når barnet sidder passivt i autostolen men vokser ud af en babymodel (gr 0-1) med 5-punkt sele og derfor skal bruge en større model. En velfungerende og multiindstillelig 5-punkt sele er det vigtigste i sådan en autostol fordi den holder barnets hofter på plads og samtidig holder skulderselerne barnet tilbage i autostolen. Disse autostole findes ikke i almindelig handel (endnu) men udbydes af hjælpemiddelfirmaer.

En velfungerende 5-punkt sele eller tilbehørsdele såsom sidestøtter eller en drejekonsol kan hellere ikke fås i almindelig handel til autostole med brugervægt over 18 kilo.

Selve tilbehørsprogram er meget bredt hos specielle autostole og stolens indstillingsmuligheder er ofte meget større således at der kan opnås større variation, hvilket ofte er nødvendigt.

Derudover er komforten meget bedre i specielle autostole da dette er en ting man lægger stor vægt på når disse stole laves eller modificeres.

Ja, altid. En gyldig crash-test forvises efter krav/ønske og CE-mærkning findes altid på produktet samt et serienummer.

Ja, drejekonsol er tilbehør som kan tilkøbes til IPAI NXT, Starlight NXT og KIDSflex modellerne.

Hero NXT (baby-modellen) har en indbygget drejekonsol som er med i startprisen.

IPAI LGT er en ”budget stol” og til denne model findes ikke en drejekonsol, til gengæld er en ISOFIX-beslag og sidestøtter med i startpakken.

Vores drejekonsol integreres ind i produktet og dermed øges autostolens højde med kun 1,2 cm i forhold til en autostol uden drejekonsollen. Det resulterer at vores store autostole med drejekonsol oftest fungerer fint i mindre biler såsom VW Up, Hyaundai i10 osv.

For at holde stolens base på plads ved betjening af drejekonsol skal basen tilkobles til bilens ISOFIX med stolens ISOFIX-adapter. I tilfældet hvor bilen ikke er udstyret med ISOFIX , erstatter vi ISOFIX-adapteren med en klemmebøjle som placeres mellem bilens sæde og ryg og på den måde forhindres ustabilitet ved drejning.

Alle vores autostole er enten modificeret eller produceret i Tyskland, hos firmaet Hernik GmbH.

Vi tilbyder 5 forskellige modeller i 7 størrelser i alt. Vores modeller dækker brugervægt fra 0-75kg og vi tilbyder alt fra babymodeller 0-18 kg og videre til de mest efterspurgte modeller fra 7-36 kg men også helt store autostole såsom KIDSflex 2XL som er crash-testet og godkendt op til 75 kg.

KIDSflex kan også levers i speciale mål hvor fuld garanti, crash-test og CE-mærkning bibeholdes.